ביחד עד הסוף – ישראל היום

לכתבה המלאה

ביחד עד הסוף: המתכון לזוגות שחיים ועובדים יחד

לרגל הוולנטיין יצאנו לשוחח עם שני זוגות מעצבי פנים ואדריכלים שמנהלים ביחד פרויקטים אדריכליים וגם מערכת זוגית אישית • כך נראה אצלהם יום עבודה

אורי סלע16/2/2024, 08:30, עודכן 16/2/2024, 11:561השמעה

תכנון ועיצוב ניצן הורוביץ ודורית סלע ,  ניצן הורוביץ ודורית סלע
תכנון ועיצוב ניצן הורוביץ ודורית סלע. צילום: ניצן הורוביץ ודורית סלע

מערכת  זוגית היא אחד האתגרים הקשים לתפעול – צריך לתחזק אותה, לטפח ולדאוג להשאיר אותה על גובה מסוים של להבה. יש מי שמנהל מערכות כפולות שכוללות עבודה וחיים פרטיים גם יחד.

לרגל הוולנטיין שנחגג השבוע יצאנו לשוחח עם שני זוגות מעצבי פנים ואדריכלים שמנהלים ביחד פרויקטים אדריכליים וגם מערכת זוגית אישית.

ניצן הורוביץ ודורית סלע:  הוא מעצב פנים והיא בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב

ניצן הורוביץ ודורית סלע נשואים מזה שש שנים וחולקים משרד בבני ברק. המשרד המשותף כולל 10 עובדים, חמישה עובדים לכל אחד מהם שעובדים ביחד ולחוד. העובדים יושבים ביחד באותו החלל, מה שמאוד מפרה את כולם. יש שיח מאוד מקצועי ואיכותי שנוצר. לכל משרד פרוייקטים משלו ולשני המשרדים גם פרוייקטים משותפים. הבחירה בפרוייקט משותף נובעת מהאתגר והעניין שהוא מייצר לשני הצדדים. יש לקוחות שמראש מגיעים ורוצים את ששניהם יהיו מעורבים בפרויקט.

ניצן הורוביץ ודורית סלע

מה המקום שבו אתם מרגישים את התרומה הגדולה של העבודה המשותפת?

“בימים אלה אנו מתכננים אולם תצוגה מאוד גדול לחברת תאורה, אולם של כ-1,200 מ”ר. אנחנו עושים אותו ביחד כי זה מאתגר ומעניין אותנו, מוצאים את הקווים המשיקים, כאשר לכל אחד תחומי עניין ספציפיים, ניצן אוהב את הקטנות, הפיתוחים והדיוקים ולדורית יש תפיסה מרחבית מיוחדת. אין נוסחה קבועה לתרומה המשותפת. דוגמא נוספת – יש לנו יזם בחו”ל שאנו מתכננים לו עכשיו בית בישראל אז היה ברור שניגש לזה ביחד לאחר שליווינו את הפרוייקטים שלו בחו”ל. המגרש שנרכש היה קשה לפיצוח והזוגיות שאחד מביא תפיסה מרחבית והשני תפיסה חומרית, מובילה לתוצרים מאוד מעניינים. אין פה חשבונות. אין אגו, הכל מאוד נקי. וללא חלוקת תפקידים מוגדרת”.

הרגל אחד שמוציא אתכם מדעתכם אתכם אצל בן/ת הזוג?

“יש משהו אצל שנינו העקשנות המקצועית. אנחנו דעתנים. עד שלא נזקק כל אחד את השעה שלו, לא ממשיכים הלאה”.

אפשר להשאיר את העבודה מחוץ לדלת? כלומר, כשנכנסים הביתה, אפשר שלא לדבר על עבודה? יש לכם חוק מסוים בעניין הזה?

“לא. אין חוקים. העבודה מעסיקה אותנו כל הזמן. גם הילדים יודעים את זה. העבודה היא כאילו המאהבת המשותפת של שנינו. זה התחביב, התשוקה, האהבה שלנו, העסק תמיד נוכח. מוצאים את עצמנו במהלך היום, מדברים בטלפון 4-5 פעמים, גם כאשר כל אחד בפרוייקט שלו”.Previousעוד מישראל היוםתקרית חריגה במהלך הופעה: קטטה פרצה בין חברי הלהקהלכתבה המלאהעוד מישראל היוםהילד הנצחי הפך לאבא: היילי וג׳סטין ביבר הפכו הורים לבן בכורלכתבה המלאהעוד מישראל היוםתפנית דרמטית: אחד הרופאים המואשמים במותו של כוכב “חברים” יודה בקשירת קשרלכתבה המלאהעוד מישראל היוםתקרית חריגה במהלך הופעה: קטטה פרצה בין חברי הלהקהלכתבה המלאהעוד מישראל היוםהילד הנצחי הפך לאבא: היילי וג׳סטין ביבר הפכו הורים לבן בכורלכתבה המלאהעוד מישראל היוםתפנית דרמטית: אחד הרופאים המואשמים במותו של כוכב “חברים” יודה בקשירת קשרלכתבה המלאהעוד מישראל היוםתקרית חריגה במהלך הופעה: קטטה פרצה בין חברי הלהקהלכתבה המלאהNext

טיפ לניהול עסק הרמוני?

“להשאיר את האגו בחוץ חד משמעית. להיות מקצועיים. אין דרך אחרת. יש פה עניינים רגשיים. הבגרות המקצועית שלנו מובילה אותנו להקשיב ולהבין ולקבל את הצד השני. אנחנו לא שותפים רגילים. לא אכפת לי שהשם שלה נכתב לפני או שהרעיון של אחד מאיתנו התקבל ולא של השני”.

אפשר להגיד שאתם שלם שגדול מסך חלקיו?

“אנחנו תמיד צוחקים על זה. לקוח מגיע ואנחנו אומרים לו – אתה רוצה שניים במחיר אחד או במחיר של שניים? ברור שביחד זה הרבה יותר, אין בכלל ספק. זה שיש מישהו שיודע להתבונן מהצד ולבקר אותך מקצועית נטו ואתה יודע לקבל את הביקורת – זה בונוס מטורף. אנחנו מאוד מחשיבים אחד את דעתו של השני. אנחנו מודעים לחוזקות אחד של השנייה. אין תחרות”.